<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen vil gjøre alkohol og tobakk dyrere

Den avtroppende regjeringen foreslår å øke avgiftene på alkoholholdige drikkevarer og tobakk.

  Publisert 14. okt. 2013 kl. 12.17
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 82 ord
  Vinmonopolet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

  Den avtroppende regjeringen foreslår å øke avgiftene på alkoholholdige drikkevarer med 1,6 prosent.På statsbudsjettet for neste år foreslår regjeringen samtidig å øke avgiftene på røyketobakk og sigaretter med 1,7 prosent, mens avgiftene på snus og skrå økes med 2,1 prosent.Økningen i alkoholavgiftene for øl, vin og brennevin skaper som ventet bekymring hos Vin- og brennevinsleverandørenes forening (VBF).- Å øke de norske alkoholavgiftene, sender i praksis nordmenn over grensen og gjør grensehandel og smugling mer fristende, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i VBF. (©NTB)