<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

98 prosent av lommetyvene i Oslo var utlendinger

Tilreisende kriminelle preger tyveribildet i hovedstaden.

    Publisert 8. okt. 2014 kl. 14.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 119 ord
    Tyv - Foto: Scanpix

    Kun fem av 235 personer som er blitt pågrepet for lommetyverier i Oslo siden 2012, er norske statsborgere. Resten er tilreisende kriminelle, viser tall NRK har innhentet.Så langt i år har politiet i Oslo pågrepet 98 lommetyver, noe som er mer enn i hele fjor, da det totale antallet pågrepne var 94, melder NRK.– Sju av ti av de vi tar, er rumenske statsborgere, sier lederen av innsatsgruppen mot lommetyveri i Oslo politidistrikt, Roar Kvassheim til NRK.Han forteller at de også har store innslag av polske statsborgere, folk fra nordafrikanske land, fra Chile og fra Afghanistan.Politiet sier de ofte ser at lommetyvene går etter eldre og pleietrengende.– De peker ut lette ofre, sier politibetjent Morten Drægni i Oslo politidistrikt.