<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterutdannelse gir høyere lønn

To av tre som tok etterutdannelse på BI ifjor fikk høyere lønn.

    Publisert 6. okt. 2014 kl. 08.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord
    Student - Foto - Scanpix

    Rundt halvparten av dem som ble ferdig med etter- eller videreutdannelse på Handelshøyskolen BI ifjor fikk en stilling på et høyere nivå etterpå, ifølge handelshøyskolens arbeidsmarkedsundersøkelse blant 1091 kandidater, skriver DN.To av tre oppgir at de har fått høyere lønn og tilleggsytelser. Lønnsøkningen ligger for de fleste på mellom 20.000 og 40.000 kroner i året.- Det skulle bare mangle, mener BI-rektor Inge Jan Henjesand.– Ansatte som velger å ta videreutdanning gir bedriften mer­­verdi i form av ny kunnskap og relevant påfyll. Kombinasjonen deltidsstudier og karriere over flere år gir en unik mulighet til å sette fersk kunnskap ut i praksis hos bedriften, sier Henjesand.– Bør det lønne seg å ta etterutdanning, i form av høyere lønn eller stilling, spør avisen?– Ja, så absolutt. – og videreutdanning er viktig for å ivareta kompetansebehovet til den norske arbeidsstokken i fremtiden, sier rektoren.