<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen vil kutte i formueskatten

Kuttet kommer i statsbudsjettet som legges frem onsdag.

    Publisert 8. okt. 2014 kl. 00.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 88 ord

    Finansminister Siv Jensen (Frp) vil kutte formuesskatten med 4,1 milliarder kroner, skriver VG.Kuttet vil bli lagt fram i forslaget statsbudsjett onsdag, melder VG.Etter det avisa får opplyst, blir innslagspunktet for formuesskatten økt fra 1 million kroner til 1,2 millioner kroner. Samtidig kuttes nesten hele den statlige andelen av formuesskatten, slik at prosentsatsen senkes til 0,75 prosent.Tallene betyr ifølge VG at opp mot 100.000 av de med mest formue i Norge, vil slippe å betale formuesskatt.I tillegg økes innslagspunktet for toppskatt, samtidig som frikortbeløpet økes, ifølge VGs opplysninger. (©NTB)