<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye åpningstider på Vinmonopolet

Stortinget myker opp den norske alkoholloven.

    Publisert 2. des. 2014 kl. 14.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord
    Foto: Scanpix

    Tirsdag ettermiddag går Stortinget inn for en oppmykning av den norske alkoholloven.Ifølge NRK vedtar politikerne nå at Vinmonopolet skal holde åpent nyttårsaften, påskeaften, pinseaften og valgdagen.I lovforslaget, som skal vedtas på Stortinget, vil flertallet gå inn for at Vinmonopolet kun skal holde stengt på søndager, på julaften og den 1. og 17. mai.- Jeg er skuffet. Dette er jo en ytterligere liberalisering av alkoholpolitikken når situasjonen er at alkoholbruken er økende, sier Kjersti Toppe (Sp) i helsekomiteen på Stortinget til NRK.- De som vil misbruke alkohol for tak i det de ønsker uansett. Tankekorset er at man ikke kan kjøpe alkohol på Vinmonopolet på disse dagene, men drikke ute på byen, sier stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) i helsekomiteen til NRK.