<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betale ned gjeld eller spare?

Handelshøyskolen BIs fagsjef på personlig økonomi, Dag Jørgen Hveem, gir deg sine best råd.

Publisert 2. feb. 2015 kl. 08.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord

Med lav rente kan det være fristene å betale ekstra ned på lån og sette av penger til sparing. Men hva bør du gjøre først?VG har intervjuet fagsjef på personlig økonomi på Handelshøyskolen BI, Dag Jørgen Hveem.- Alle bør ha en tilstrekkelig buffer tilgjengelig på en bankkonto. Denne bør være på to-tre månedslønner og være tilgjengelig dersom noen uforutsette utgifter skulle dukke opp, sier Hveem.Han mener alle bør konsentrere seg om å betale ned den mest kostbare gjelden først, og at man bør huske å forsikre husholdningsinntekten med uføre- og livsforsikring.- Betal ned boliglånet til et betjeningsmessig komfortabelt nivå. Det bør være minimum 60-70 prosent av boligverdien. Da får du gjerne bedre rentebetingelser på boliglånet enn ved lavere egenkapitaldekning, sier Hveem til VG.Fagsjefen mener at dersom man har investeringsbehov på kort og mellomlang sikt at man godt kan spare i banken. - Langsiktig sparing bør være med høyere risiko og forventet avkastning høyere enn lånerenten, sier Hveem til avisen.