<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TV2: Regjeringen dropper enkelte skattekutt

Regjeringen dropper enkelte skattelettelser og kutter ytelsene til asylsøkere med 20 prosent, melder TV 2. Slik skal noe av ekstraregningen ved asylstrømmen betales.

    Publisert 30. okt. 2015 kl. 07.00
    Oppdatert 30. okt. 2015 klokken 07.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord

    Når regjeringen fredag presenterer tillegget til statsbudsjettet om flyktninger vil det komme fram at det koster Norge 9,5 milliarder kroner å håndtere et økende antall asylsøkere neste år.Kutt i ytelsene til asylsøkere er blant forslagene fra regjeringen. Ifølge TV 2 ligger det an til generelle reduksjoner på 20 prosent, mens barnefamilier og enslige mindreårige skjermes noe. Hvor mye den enkelte asylsøker mottar i måneden avhenger av ulike forhold, men NRK har laget en oversikt der det blant annet framgår at voksne som bor i mottak med fri kost får inntil 940 kroner i måneden i «lommepenger».TV 2 erfarer også at regjeringen vil bruke 1 milliard kroner mer i oljepenger for å finansiere kostnadene ved økt asyltilstrømming, mens 2 milliarder kroner hentes ved å utsette investeringer og kutte i ulike budsjettposter.Fra før har lekkasjer antydet at 4 milliarder kroner vil bli omdisponert innenfor bistandsbudsjettet. Inndekning for de siste 1,5 milliardene besørges ifølge kanalen ved å droppe ulike skattekutt i det opprinnelige budsjettforslaget.Blant annet ligger det angivelig an til mindre kutt i formuesskatten og personskatten enn planlagt. Forslaget om å redusere selskapsskatten fra 27 til 25 prosent står imidlertid ved lag. (©NTB)