<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik pruter du i ferien

Det er flere ting som kan være smart å ha i bakhodet når du vil forsøke prute på markedet i sommer. 

    Publisert 11. juli 2016 kl. 12.18
    Oppdatert 11. juli 2016 klokken 12.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord

    Hvis du skal reise på ferie til et annet land eller kontinent i sommer kan det være smart å tenke over hvordan du kan gjøre bedre handler. Under følger et par tips, skrevet av VG.1. Finn ut hva produktet egentlig koster. Ta deg gjerne en runde og spør i ulike butikker hva de mener produktet koster. Dette vil gi deg et godt utgangspunkt for en god handel med flere referansepunkter.2. Jo mer turister, jo mer må du prute. Et produkt som blir prutet ned fra 1000 til 300 i en turistby kan være et dårligere kjøp enn et produkt som blir prutet ned fra 200 til 190 i en by uten turister. Finn ut hvor mange av kjøperne som faktisk er turister. 3. Utgangpris. Starter du på en alt for høy pris er det umulig å forhandle den ned til en god pris. Forsøk alltid starte minst 50 prosent under selgerens første forslag. Tenk samtidig på at om du kjøper flere ting så kan den totale prisen bli bedre.Om du til slutt ikke er fornøyd med forhandlingen er det samtidig ikke noe feil med å takke for seg og gå videre.