<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søndagens aksjetips

Flere små, positive signaler kan tyde på at det blir oppgang på Oslo Børs kommende uke.

  Publisert 10. juli 2016 kl. 07.37
  Oppdatert 10. juli 2016 klokken 11.29
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 405 ord
  AP Photo

  Det svinget ned igjen på Oslo Børs sist uke, og selv om det snudde opp igjen torsdag og fredag falt hovedindeksen 0,2 prosent, fra 611,57 til 610,32. Børsen er likevel i pluss igjen i år, dog med en minimal margin på 0,06 poeng.De siste 12 månedene har hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,85 prosent. Den siste måneden har den falt 0,9 prosent, men siden nyttår har den steget 0,01 prosent. Hovedindeksen ligger 7,7 prosent under all-time high.Hovedbildet holder fremdelesKorreksjonen i begynnelsen av uken stoppet rett over 200-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 591-nivået, før hovdindeksen brøt tilbake over sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt igjen. Da mangler det nok en gang bare et brudd på den tekniske motstanden på 612, på stigende omsetning, før det kan komme et nytt støt opp mot 620-nivået, og det som fremdeles kan være halslinjen i en omvendt hode-skulder.Den siste tiden har vi holdt på at det fremdeles var håp så lenge den positive undertonen i RSI-chartet var intakt. Vi holder fremdeles også på at et brudd over 612 kan signalisere videre oppgang til rundt 647.Vi holder i tillegg på at den siste drøye månedens fall, fra 623 til 515, fremdeles kan være siste skulder i en omvendt holde-skulder formasjon (OHS). Positive signalerDet ble satt en ny bunn over den forrige i RSI-chartet. Det var et positivt tegn og i tillegg brøt RSI tilbake gjennom 50-nivået og så vidt den korte fallende trendlinjen. Kommende uke er det viktig at hovedindeksen holder seg over 50-dagers glidende gjennomsnitt, 50-nivået i RSI-chartet og aller helst bekrefter bruddet på den korte, fallende trendlinjen i RSI-chartet. Små avvik fra det kan gi en ny nedtur mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og kanskje testing av den stigende sekundærtrenden.Omvendt-hode skulder?Hvis det utvikler seg videre til en OHS - med halslinje nå på rundt 620 - vil et brudd på det nivået signalisere at det kan komme en oppgang til 730. Kanskje i løpet av de neste 12 månedene.Konsolideringen mellom 666 og 515 har nå pågått i tre år, og da er det ikke umulig at det snart kan være duket for ny oppgang. Og hvis den stigende trenden vi har tegnet her tidligere er riktig kan potensialet være enormt og mye større enn opp til 730.Men det forutsetter at den positive undertonen i RSI-chartet holder, at den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet blir brutt og at hovedindeksen ikke faller under 580-nivået igjen og bryter den stigende sekundærtrenden.