<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Da innser mange at sparing er viktig

DNB vil gjøre det lettere å komme i gang med pensjonssparingen med nytt fondsprodukt.

Publisert 12. okt. 2016 kl. 10.31
Oppdatert 12. okt. 2016 klokken 10.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
Foto: Scanpix

Over halvparten av den norske befolkning mener at man bør spare til pensjon samt være i gang før man har fylt 35 år, viser fersk undersøkelse fra DNB Respons Analyse.'Lev Mer'- For at nordmenn skal komme i gang med sparingen, må vi gjøre det enkelt. «Lev Mer» er et produkt som styres av kundens alder og gir en god fordeling av aksjer og renter avhengig av hvor lenge det er igjen til kundens pensjonsalder, sier konserndirektør i DNB Trond Bentestuen, ifølge en pressemelding.Kunden slipper ifølge Bentestuen å ta stilling til ulike risikoprofiler og sparehorisonter underveis i spareperioden.- Man kan enkelt ta ut pengene ved behov, men desto lengre man venter, desto mer setter man av til de viktige milepælene fremover i livet, eller til du er pensjonist, sier konserndirektøren.Halv lønnDet lave rentenivået har gjort det utfordrende å oppnå god avkastning på sparepengene i tradisjonelle spareprodukter.- Over halvparten går av med pensjon før fylte 67, og dersom man går av som pensjonist når man er 62, vil gjennomsnittet kun få rundt halvparten av hva de har i lønn i dag. Da innser mange at sparing er viktig, sier Bentestuen.- Du vil ha mest aksjer i sparingen frem til du er rundt 50 år. Deretter vil det skje en automatisk gradvis reduksjon av aksjeandelen de siste 20 årene mot pensjonsalder, hvor du til slutt sparer det meste i rentefond. Prisen er 0,50 prosent per år, og du får full oversikt over sparingen både på mobil og i nettbanken, forklarer konserndirektøren.