<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betydelig fare for snøskred i nord og vest

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) advarer mot betydelig snøskredfare i nord og vest i landet.

    Publisert 9. des. 2016 kl. 15.28
    Oppdatert 9. des. 2016 klokken 15.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord

    Snøbyger og kraftig vind gir snøskredfare 3 (betydelig) i de nordligste varslingsregionene. Med gjeldende værprognoser og snødekke, ventes det at det ikke kommer opp i skredfare 4 (stor) i noen deler av landet.På snøskredvarslingen varsom.no er det faregrad 3 i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen og Tromsø. Også i Øst-Finnmark mener snøskredvarslingen at det er faregrad 3.– Ved faregrad 3 er det ikke uvanlig at det går noen naturlig utløste skred, og for skiløpere og scooterførere er det mulig å løse ut skred. Det er altså god grunn til å holde seg unna bratt terreng så lenge uværet pågår, sier vaktleder i Snøskredvarslingen, Solveig Kosberg.På Vestlandet ligger skredfaren også på faregrad 3 på grunn av mye nedbør. I høyden kommer nedbøren som snø utover helgen og det vil legge seg opp ustabile nysnøflak i leområder.Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre og Indre Fjordane er stedene med betydelig snøskredfare, sammen med Indre Sogn, Voss og Hardanger.– Det blir neppe veldig fristende turvær særlig første del av helgen, men skulle noen bli fristet til å gå tur i høyden, bør de være svært forsiktig med å bevege seg inn i skredterreng, sier Kosberg.I resten av landet er det mindre snø og lavere faregrad. (©NTB)