<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo er blant de minst bråkete storbyene i verden

Oslo kommer på tredjeplass når storbyene med minst støy og hørselsskader skal rangeres. 

  Publisert 2. mars 2017 kl. 16.26
  Oppdatert 2. mars 2017 klokken 16.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 105 ord
  Oslos nye ansikt Barcode fotografert i solnedgangen søndag. Oslo, Barcode, Bjørvika , Sørenga Operaen, Plaza, Postgirobygget. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

  Det er hørselsappen Mimi som står bak rangeringen, som bygger på data fra 200.000 deltakere samt analyser som Verdens helseorganisasjon (WHO) og norske SINTEF står bak.I alt 50 storbyer er rangert. Zürich i Sveits kommer aller best ut, mens Wien i Østerrike ligger på 2. plass og Oslo på 3. plass. Byene er rangert ut en kombinasjon av støynivå og antall personer med hørselsskader.Ser man kun på støynivå, ligger Oslo på en delt tredjeplass sammen med Wien. Zürich ligger igjen på topp, mens Düsseldorf i Tyskland er rangert som nummer to.Den verste støybyen i rangeringen er Guangzhou i Kina. Kairo i Egypt er nest verst.(©NTB)