<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nortura ber forbrukere som har kjøpt Gilde syltelabber kaste produktet

Forbrukere som har kjøpt Gilde syltelabber med siste forbruksdag 23. november bes kaste produktet etter at Nortura har funnet høye nivåer av bakterien listeria.

Publisert 29. nov. 2017 kl. 13.53
Oppdatert 29. nov. 2017 klokken 13.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 85 ord

Det ble ikke påvist listeria i det aktuelle partiet i prøver tatt før produktene gikk ut på markedet, ifølge Nortura. Men en rutinemessig prøve tatt ved utgått holdbarhetsdato har vist forhøyede nivåer av listeria monocytogenes.Av føre var-hensyn bes forbrukere som fortsatt har produktet om å kaste dette. Selv om produktet har gått ut på dato, er syltelabber en sesongvare som noen kan ha liggende i fryseren.Listeria utgjør normalt ikke en helserisiko for friske personer, imidlertid kan gravide, eldre og immunsvekkede personer være sårbare for bakterien.(©NTB)