<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nypoteter på vei til butikkene

Årets nypoteter er på vei ut til butikkene. Denne uken sender et stort antall produsenter ut 200 tonn ut på markedet.

Publisert 7. juni 2018 kl. 13.49
Oppdatert 7. juni 2018 klokken 13.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 96 ord

– De må nytes mens de er ferske og vi gjør alt vi kan for å korte ned tiden fra jord til bord, sier Knut Salve Lunden i produsentorganisasjonen Gartnerhallen i en pressemelding.Der heter det har vært noen utfordring med vanning i forkant av årets innhøsting. Den lange vinteren, avløst av en sterk varme, har imidlertid stort sett vært heldig for potetdyrkerne, ifølge Gartnerhallen.– Vanligvis er det fare for nattefrost og vi beskytter potetene med fiberduk, men i år var våren så sen at vi har sluppet nattefrost og det er bra for nypoteten, sier Lunden.(©NTB)