<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsikringsselskapet liker ikke rike boligkjøpere

Publisert 10:45 23. aug. 2018
Oppdatert 14:25 23. aug. 2018
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 379 ord

(Finansavisen): Rike og ressurssterke boligkjøpere krangler mer enn andre. Og når de krangler er eiendommene så kostbare at regningen til forsikringsselskapene blir skyhøye. Nå har Protector tatt konsekvensen, og det er et kraftig prishopp til eiendomsmeglere i luksussegmentet.I torsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at både Torbjørn Ek, Sem & Johnsen og Privatmegleren har fått kraftige prishopp på eierskifteforsikring fra Protector. Prishoppene skal ha vært fra 15 til 50 prosent, og samtlige har måttet bryte sitt mangeårige samarbeid med Protector, og funnet et annet forsikringsselskap.- Det er forskjell på å ha en normal boligeiendom og en eiendom til 50 millioner kroner. Hvis det blir skader, snakker vi fort om mye penger. Men selv om vi var forretningsmessige uenige så skiltes vi i all fordragelighet, sier Torbjørn Ek til Finansavisen.Ek fikk det kraftige prishoppet fra Protector allerede i fjor. En annen luksusmegler, Sem & Johnsen, fikk prishoppet i år.- Vi har hatt den samme situasjonen hos oss. Protector skrudde opp prisene kraftig. Vi snakker om 50 prosent økning uten at vi fikk noen forklaring. Det er imidlertid ikke vanskelig å gjette hvis man ser hva de har tjent de seneste årene, sier Christoffer Askjer i Sem & Johnsen til Finansavisen.Direktør for eierskifte i Protector, Merete Christensen Bernau, skriver i en epost til Finans­avisen:«Vi har vært i eierskifteforsikringsmarkedet/boligselgerforsikring siden 2003. Raten på produktet har kun vært marginalt justert siden 2005, selv om boligprisene har steget hele veien. Lønnsomheten i produktet er utfordret. Det er en økning i skadekostnadene og vi opplever et høyere antall kompliserte saker. Boligene blir større og dyrere og da øker gjerne kravene tilsvarende i beløp, selv om andelen krav er stabilt. På tross av økt kvalitet både hos oss og i eiendomsmeglerbransjen må prisene opp i fremtiden for at produktet skal være levedyktig. Det eneste som kan forhindre dette er økt kvalitet på tilstandsrapportene. Vi har i alle år jobbet for å få en teknisk rapport som vil belyse relevante feil og mangler ved boligen. Dette saboteres av ledelsen i takstbransjen ref. fredagens oppslag i Finansavisen vedr. Estima. Vi mener at nøkkelen til både konfliktnivå og premie på produktet ligger i kvaliteten på rapporten. Vi opplever at takstmennene i Norge er positive til nyutvikling og endringsvillige. Vi har ingen planer om å gå ut av markedet.»