<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Studentene tapte stipendkampen

Til tross for omfattende protester og underskriftskampanje, tapte studentene kampen mot forslaget til endring i stipendordningen.

    Publisert 21. nov. 2018 kl. 06.41
    Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 23.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord

    KrF og regjeringspartiene ble tirsdag kveld enige om neste års statsbudsjett. Avtalen gjør ikke om på en del av stipendordningen studentene har protestert mot. Selv om studentene får bestått i et fag, vil en del av lånet kun bli gjort om til stipend dersom studenten fullfører en grad.–⁠ Herregud, vi er ekstremt skuffet og forbanna. Nå har regjeringen og KrF valgt å overse alle fornuftige innspill fra studenter og institusjoner, sier leder Håkon Randgaard Mikalsen i Norsk studentorganisasjon (NSO) til Universitas.I statsbudsjettet legges det opp til at 25 prosent av studielånet kan bli gjort om til stipend på grunnlag av studiepoeng, mens de siste 15 prosentene bare vil bli omgjort for dem som har fullført graden. Målet er å få flere enn dagens to tredeler av studentene til å fullføre et påbegynt løp.Et opprop fra NSO mot forslaget har fått over 20.000 underskrifter og tilslutning fra nærmere 30 organisasjoner, inkludert KrFU.(©NTB)