<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frontline er ny Delphi-favoritt

Nedsalget fortsetter i laks.

    Publisert 15. mai 2019 kl. 14.35
    Oppdatert 15. mai 2019 klokken 14.35
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 322 ord

    Etter et svakt 2018, har Tian Tollefsen fått en svært så sprek start på 2019 med sitt Delphi Norge.April ble gjort opp med 3,5 prosent avkastning, mens referanseindeksen - fondsindeksen på Oslo Børs - steg 1,9 prosent.I 2018 leverte fondet minus 15,0 prosent avkastning, 12,8 prosentpoeng svakere enn referansen.Over tre år ligger Delphi Norge bak markedet, med 11,4 vs. 12,7 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Over fem år er fondet foran med 9,7 vs. 9,0 årlig snittavkastning.Tollefsen overtok forvaltningen av fondet 1. august 2017.Nel-oppturI sin april-oppsummering skriver han at industrisektoren på Oslo Børs bidro mest til meravkastningen i april.- Aller best gikk det for hydrogenaksjene Nel og Hexagon Composites, som steg henholdsvis 25 og 23 prosent, godt hjulpet av oppgraderinger og bedret sentiment innenfor hydrogenverdikjeden. De fleste sektorer leverte positive bidrag til fondets avkastning i april, med unntak av kommunikasjon, forteller Tollefsen.Sistnevnte sektor ble tynget av Schibsted.- I forbindelse med utskillelsen av Adevinta, reduserte vi eksponeringen i Schibsted og økte eksponeringen i Adevinta. Vi forventer at veksten vil bli større i den internasjonale virksomheten. fortsetter forvalteren.Fondet fortsatte også å selge seg ned i oppdrettsnæringen i løpet av måneden, med henvisning til at forventninger om sterkere volumvekst har økt usikkerheten rundt lakseprisene.Inn i FrontlinePå kjøpssiden økte Tollefsen innenfor shipping, råvarer, finans og eiendom.- Innenfor shipping tok vi blant annet inn tankselskapet Frontline, som nyter godt av den sterke trenden vi ser innen skiferbasert olje og gassproduksjon i USA. Etterspørselen øker siden mye av oljen skal fraktes til Asia, samtidig som flåteveksten reduseres som følge av nye begrensninger på svovelutslipp fra 1. januar 2020, forklarer forvalteren.I tillegg økte han eksponeringen i finans gjennom Storebrand og Gjensidige.- Begge har sterke trender og gode utsikter til inntjeningsvekst. Vi tok også inn Yara, som med utsikter til vedvarende lave gasspriser i Europa og bedret markedsbalanse vil kunne øke inntjeningen betraktelig fremover, avslutter Tollefsen.De fem største investeringene (per 30/4) i Delphi Norge er DNB (7,38 prosent), BW Offshore (7,04 prosent), Aker (5,79 prosent), Nel (4,71 prosent) og DNO (4,58 prosent).