<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank setter ned renten - igjen

    Publisert 29. aug. 2019 kl. 11.56
    Oppdatert 31. aug. 2019 klokken 15.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 206 ord

    Nordea Norge setter ned fastrenten for fjerde gang siden april. Tre av kuttene har kommet den siste måneden.- Det er en spesiell situasjon, og noe vi ikke opplever ofte. Det er flere som tror Norges Bank kan øke rente ytterligere. Samtidig faller rentene internasjonalt. Det gjør at vi har et kraftig fall i fastrentene, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea.Han legger til at fastrentene skal gjenspeile det markedet tror gjennomsnittet av den flytende renten skal være over perioden man tar fastrente. Den påvirkes også av tilbud og etterspørsel i det profesjonelle rentemarkedet.– Det skjedde et skifte i markedet i forbindelse med at handelskrigen blusset opp. Internasjonale renter gikk ned, fordi det ble en flukt fra aksjemarkedet inn i rentepapirer. Det har drevet lange renter ned. Internasjonale forhold preger de norske. Norge står i en særsituasjon.  Vi har en sentralbank som signaliserer en stigende rentebane, med bakgrunn i norsk økonomi, samtidig som det kan bli vanskelig å forene med det som skjer internasjonalt, avslutter Sætre.Nordea kan fortelle at det er rundt fem prosent av kundene som velger fastrente i dag.Nordea tilbyr fastrente over tre år til 2,60-2,65 prosent, over fem år ligger renten på 2,65-2,70 prosent mens den er på 2,75-2,80 over ti år (nominell).