<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensk klagenemnd sier nei til erstatning etter SAS-streiken

Den svenske flyklagenemnda sier nei til å gi erstatning til SAS-passasjerer som ble rammet av vårens pilotstreik.

    Publisert 29. aug. 2019 kl. 18.16
    Oppdatert 31. aug. 2019 klokken 15.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord

    SAS vant frem med sitt syn om at streiken var en hendelse utenfor selskapets kontroll. Dermed er det ikke pliktig til å betale ut EU-kompensasjon til de rammede passasjerene, melder Flysmart24.Avgjørelsen gjaldt en flyging fra Stockholm til Alicante i Spania. SAS lyktes ikke med å skaffe alternativ transport for kunden, som krevde erstatning etter EUs direktiv.Dette har den svenske nemnda nå sagt nei til. Dermed er det lagt et juridisk grunnlag for den videre behandlingen av slike saker, også i Norge. Nemndene vurderer sine avgjørelser i henhold til samme lovverk.SAS refunderte kundenes utgifter til alternativ flytransport, men sa nei til å betale ut EU-kompensasjon.Over 130 krav er rettet mot SAS i Norge, og disse ligger til behandling i den norske Transportklagenemnda for flyreiser.Streiken varte fra 26. april til 2. mai og førte til at rundt 4.000 avganger ble innstilt. Streiken rammet 370.000 reisende.(©NTB)