<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny rekord i misligholdte forbrukslån

Siden gjeldsregisteret ble innført i fjor har misligholdte lån økt med sju milliarder kroner.

Publisert 20. okt. 2020 kl. 06.44
Oppdatert 20. okt. 2020 klokken 06.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
NYE LÅN: Det er ikke lenger mulig å refinansiere stor forbruksgjeld med nye kredittkort. Foto: NTB

I dag er nordmenn oppført med betalingsanmerkninger for 64 milliarder kroner i usikret gjeld, viser bransjetall E24 har fått fra Kreditorforeningen. Nå advares det on ny bølge med gjeldsofre i Norge.

Den misligholdte forbruksgjelden har økt med sju milliarder kroner etter at regjeringen innførte gjeldsregisteret sommeren 2019, ifølge tall fra Bisnode. Økningen kommer ikke på tross av gjeldsregisteret, men som en direkte konsekvens av det, mener administrerende direktør Bjørn Grønnesby i Kreditorforeningen.

– Vi har gått på kunstig stimuli i mange år, hvor skyldnere har tatt opp nye lån for å betjene sine gamle. Men nå stenges denne gjeldsspiralen, sier Grønnesby til E24.

– Vi ser nå en sterk økning i lån som blir misligholdt. Og det mener jeg skyldes gjeldsregisteret, som gjør at folk ikke lengre greier å refinansiere gjelden sin. Det vil jo fort oppdages noen som har fire-fem kredittkort fra før, poengterer Grønnesby.

(©NTB)