<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømregningen blir mer enn dobbelt så høy i andre halvår

Tross økt strømstøtte blir strømregningen for en gjennomsnittsfamilie i Sørvest-Norge mer enn dobbelt så høy som den har vært i snitt det siste tiåret.

  Publisert 5. sep. 2022 kl. 11.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  OLJE- OG ENERGIMINISTER: Terje Aasland. Foto: NTB

  En slik familie må ut med over 14.700 kroner i andre halvår, noe som er 8.800 kroner mer enn snittet i 2010-2020, skriver VG.

  Det viser anslaget olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) kommer med i et skriftlig svar på et spørsmål fra Fremskrittspartiet. Beregningen inkluderer elavgift, elsertifikat, moms, Enova-avgift, anslag for nettleie og leverandørpåslag, pluss at strømstøtten økte fra 80 prosent til 90 prosent av gjennomsnittlig månedspris over 70 øre per kilowattime fra september.

  Ordningen er anslått å koste 23 milliarder kroner fram til mars 2023.

  Strømregionen Sørvest-Norge omfatter Vestland fylke sør for Hardangervidda, Rogaland, Agder, Telemark og gamle Vestfold.

  I mange land ligger situasjonen an til å bli enda verre. Britiske strømkunder har et pristak som reguleres av forvaltningsorganet Ofgem. Pristaket justeres nå tre ganger i året og blir hevet fra 1.971 pund til 3.500 pund i oktober. Dette tilsvarer en økning på over 17.000 kroner i året.

  (NTB)