<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Småsparerne øker sin eksponering i aksjefond

Til tross for urolige tider ble det totalt nettokjøpt verdipapirfond for 0,9 milliarder kroner fra norske personkunder i august.

  Publisert 15. sep. 2022 kl. 14.54
  Oppdatert 15. sep. 2022 klokken 14.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 203 ord
  AUGUST: Personkundene fortsetter sin fondssparing. Foto: VFF

  Den månedlige markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening viser at norske fondssparere fortsetter sin jevne sparing i verdipapirfond. Av personkundenes nettokjøp på 0,9 milliarder, ble 0,7 milliarder plassert i aksje- og kombinasjonsfond mens litt over 0,2 milliarder ble plassert i ulike typer rentefond. 

  – Det er spesielt i urolige tider som nå det er ekstra viktig å holde hodet kaldt. Med høy inflasjon, økte renter og turbulente markeder er det naturlig å bli bekymret. Men det er nettopp ved å fortsette sparingen, også i urolige tider, at du kan forvente å få realavkastning på aksjefondsparingen din. Så lenge du ikke trenger pengene på kort sikt, er det beste rådet å holde fast ved den langsiktige sparestrategien din, sier Bernt Zakariassen, adm. direktør i Verdipapirfondenes forening.

  Personkundenes totale forvaltningskapital i verdipapirfond var på 348 milliarder kroner ved utgangen av august. Det er en nedgang på 6,5 milliarder eller 1,83 prosent fra juli.

  Totalt for alle kundegrupper endte august med en positiv nettotegning på to milliarder kroner. Av dette ble 2,1 milliarder kroner plassert i aksje- og kombinasjonsfond mens det ble nettosolgt ulike typer rentefond for 0,1 milliarder.

  Den totale forvaltningskapitalen i norske verdipapirfond er nå på 1.657,7 milliarder kroner. Det er en nedgang på 94,3 milliarder, eller 5,38 prosent fra januar.