<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Årets julegaver skal være billigere enn i 2021

– Et stort flertall er bevisste på at de ønsker å gjøre dette billigere enn i fjor, sier Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge.

Publisert 22. nov. 2022 kl. 13.58
Oppdatert 22. nov. 2022 klokken 13.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 272 ord
TØFFERE TIDER: Nordmenn flest ønsker å gjøre julegaveinnkjøpene billigere enn hva som var tilfelle i fjor. Foto: NTB

Selv om Norge er landet hvor flest oppgir at de skal handle julegaver i år, ønsker tre av fire nordmenn å gjøre dette billigere enn i fjor. Det viser en stor undersøkelse Klarna har foretatt i 17 land, inkludert Norden og USA, og fersk statistikk fra Prisguiden.no, som er en del av Klarna. 

Opptatt av pris

– Selv om nordmenn er de ivrigste til å handle julegaver, er det også et stort flertall som er bevisste på at de ønsker å gjøre dette billigere enn i fjor. Smart bruk av shopping hacks – som prissammenligningstjenester, rabattkoder og lojalitetsprogrammer – kan bidra til å gjøre julehandelen billigere, sier Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge.

92 prosent av nordmennene som var med i undersøkelsen oppgir at de skal kjøpe julegaver i år, og 76 prosent ønsker å gjøre dette billigere enn i fjor. Det er i Nederland etterfulgt av Belgia færrest oppgir de skal kjøpe julegaver i år (henholdsvis 65 prosent og 72 prosent). Også ti prosent færre svensker oppgir de skal kjøpe julegaver (82 prosent.)

Flere tilbud

Ifølge Prisguiden.no er det nå flest tilbud innenfor kategorier som ryggsekker, bærbare PC-er, hodetelefoner, joggesko og TV-er. Prisguiden definerer et tilbud som prisen på en vare som har gått betraktelig ned i forhold til laveste markedspris over tid.

– Spesielt når det gjelder produkter hvor det har kommet en ny variant – som mobiltelefoner, TV-er eller hodetelefoner, selges nå fjorårets modeller ofte til sterkt reduserte priser. Samtidig er det viktig å sjekke prisen. Selv om det er mange tilbud, er på langt nær alle kjøp like gode. Se deg derfor ikke blind på rabattprosenter, sier Erik Andreassen Perez, daglig leder i Prisguiden.no.