<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nicolai Tangen med null i inntekt

Oljefondsjef Nicolai Tangen hadde null i nettoinntekt, men betalte likevel mye skatt. Disse 100 hadde null i nettoinntekt i fjor.

Publisert 7. des. 2022 kl. 05.14
Oppdatert 7. des. 2022 klokken 08.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 239 ord
FORMUENDE: Oljefondsjef Nicolai Tangen betalte solid med skatt i 2021, men nettoinntekten var null. Stian Lysberg Solum

Oljefondsjef Nicolai Tangen betalte 66,1 millioner kroner i skatt i 2021. Det var ikke fordi han hadde høy inntekt, men 7,6 milliarder kroner i ligningsformue.

Nicolai Tangen er rangert som den 34. rikeste i Norge, med en reell formue på 8,4 milliarder kroner, ifølge Kapital.

Tangen får følge av Norgesgruppen-arving Karl Edvard Johannson, Ferd-eier Johan H. Andresen, Olav Thon og investor Frode Teigen. Alle med null i nettoinntekt, men likevel med solide bidrag til felleskassen. 

Johan H. Andresen er ifølge Kapital god for 45 milliarder kroner, men siden det meste allerede er overført til døtrene Katharina og Alexandra, kommer far «bare» ut med en ligningsformue på 2,1 milliarder kroner.

Dette er Norges 400 rikeste

Olav Thon har overført det meste av formuen til flere stiftelser, men har likevel en ligningsformue på 2,1 milliarder kroner. Kapital har Thon på 190. plass med en formue som er 300 millioner kroner høyere.

Olav Thon Stiftelsen deler hvert år ut opptil 50 millioner kroner. Pengene går i hovedsak til naturvitenskapelig forskning. I tillegg har Thon en egen stiftelse med formål å støtte Den Norske Turistforening økonomisk, og et legat som i hovedsak deler ut penger til idrett-, kultur- og undervisningsformål. I 2019 annonserte Olav Thon, ifølge Kapital, nok en stiftelse, som skal dele ut en milliard til forskning på muskel- og skjelettlidelser.

Investor Frode Teigen er ifølge Kapital god for 5,5 milliarder kroner, mens ligningsformuen er på 1,1 milliarder kroner.