<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jagland avviser presseforslag fra Storberget

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) går mot forslaget fra justisministeren om å gjøre det straffbart for pressen å medvirke til brudd på taushetsplikten.

    Publisert 23. feb. 2007 kl. 09.09
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord

    I kjølvannet av boken til tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs har justisminister Knut Storberget (Ap) varslet en mulig lovendring som vil gjøre det straffbart for pressen å bidra til at folk bryter taushetsplikten. I kjølvannet av boken til tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs har justisminister Knut Storberget (Ap) varslet en mulig lovendring som vil gjøre det straffbart for pressen å bidra til at folk bryter taushetsplikten. Det liker Jagland dårlig. Han advarer mot en lov som gjør at politiet må etterforske pressen:- Det er vanskelig å tenke seg at politiet skal troppe opp i redaksjoner og begynne å etterforske. Det har med den spesielle rollen som pressen har, sier Jagland til VG.Han understreker at han derimot er for å etterforske norske borgere som har brutt taushetsplikten mot betaling.I boken «En helt vanlig dag på jobben» skriver Melnæs at ukebladet betaler informanter i kredittkortselskap for informasjon om kjendisers pengebruk. (©NTB)