<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Språkprofessor fant feil i de nye grunnlovsendringene

Språkprofessor Finn-Erik Vinje forsøkte forgjeves å få rettet språkfeil før Stortinget vedtok de nye endringene i Grunnloven.

    Publisert 21. feb. 2007 kl. 05.47
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord

    Nå må han i stedet levere inn et privat grunnlovsforslag med språklige rettelser. Nå må han i stedet levere inn et privat grunnlovsforslag med språklige rettelser. Den nye paragraf 30 i Grunnloven inneholder ordet «mot». Men Grunnloven skal holdes i en språkform fra 1903, og dermed skal det stå «mod». Dette forsøkte Vinje å få rettet på, før avstemningen tirsdag. Men det gikk ikke, skriver Aftenposten.Nå må Vinje i stedet levere inn et privat grunnlovsforslag med språklige rettelser, som så kan behandles etter neste stortingsvalg, i tråd med praksis for endring av Grunnloven.Vinje har vært gjennom denne prosessen også tidligere. I fjor vår vedtok Stortinget et grunnlovsforslag fra ham og professor Aanund Hylland med 15 språklige rettelser. Men like etterpå ble det vedtatt en ny grunnlovsendring med atter en ny språkfeil.- Det er en evig rundgang, sukker Vinje.Han trekker fram et forslag fra Sosialistisk Venstreparti med ikke mindre enn fem språkfeil på seks linjer.- Man får prise seg lykkelig over at forslagene deres ble nedstemt, sier Vinje. (©NTB)