<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hillary Clinton trekker Bill med i valgkampen

Hillary Clinton tok mandag i bruk sitt mektigste våpen i kampanjen for å bli demokratisk presidentkandidat, nemlig sin mann Bill.

  Publisert 3. juli 2007 kl. 08.12
  Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.14
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 199 ord
  Scanpix / Scanpix

  Så karismatisk og elsket av demokratiske kjernevelgere er den tidligere presidenten at Hillarys kampanjeledelse har fryktet at han skulle overskygge henne om han ble brukt i valgkampen.Men samtidig har demokratene lært at det kan være farlig ikke å bruke Bill Clinton. Om Al Gore ikke hadde vært redd for å bli overskygget av ham, er det svært sannsynlig at han hadde vunnet valget i 2000 og at vi ikke hadde fått George W. Bush som president i USA.- Dere vil aldri få noen i Det hvite hus som bryr seg mer om hver beslutning som får betydning for dere, sa Clinton på et folkemøte i Iowa, som er den første staten som bestemmer hvem som skal være kandidat.- Etter to perioder med Bush-administrasjonen og dens uhederlighet og inkompetanse, er det mye ryddearbeid å gjøre, sa Hillary til stor jubel fra over 3.000 tilhørere.Selv om Hillary har ligget i tet på meningsmålingene blant demokratene hittil i år, ligger hun bak John Edwards i Iowa.Hennes kampanjeledelse ble også rystet av nyheten mandag om at den fremste rivalen Barack Obama samlet inn mer penger enn henne i de siste tre månedene. Det gir ham en fordel når dyre TV-reklamer skal bestilles. (©NTB)