<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anbefaler utsettelse av kampflykjøp

Danmark bør utsette beslutningen om hvilke fly luftforsvaret skal erstatte de pensjonsklare F16-flyene med, mener et dansk forskningsinstitutt.

    Publisert 30. sep. 2007 kl. 08.08
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord

    Danmark bør kjøpe nye kampfly for å erstatte F16-flyene, men beslutningen om hvilken type fly må utsettes lengst mulig, mener forskere i Dansk Institut for Militære Studier som har studert forsvarets behov for nye kampfly og helikoptre, skriver avisen Berlingske Tidenden. Danmark bør kjøpe nye kampfly for å erstatte F16-flyene, men beslutningen om hvilken type fly må utsettes lengst mulig, mener forskere i Dansk Institut for Militære Studier som har studert forsvarets behov for nye kampfly og helikoptre, skriver avisen Berlingske Tidenden. Rapporten fra instituttet skal legges fram søndag og den utpeker ifølge avisen ikke noe vinnerfly blant tre kandidater, men anbefaler heller at politikerne bevilger seg en tenkepause. Tenkepausen bør brukes til å finne ut om Danmark fortsatt ønsker å kunne delta i avanserte, militære operasjoner sammen med amerikanerne og britene, eller om Danmark skal nøye seg med et lavere, militært ambisjonsnivå, mener forskerne ved instituttet.En tenkepause vil dessuten gi Danmark mulighet til å se hvilke kampfly Norge og Nederland velger å kjøpe. De danske forskerne mener Danmark så langt som mulig skal velge samme flytype som Norge og Nederland for å kunne fortsette samarbeidet om internasjonale operasjoner. (©NTB) Uvakt@ntb.no