<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap-folk regjerer på Oslo Børs

- Det er veldig påfallende når man plukker fra skapet alle tidligere statsråder, sier Per-Kristian Foss, nestleder i Høyre.

    Publisert 29. sep. 2007 kl. 07.43
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord

    Grete Faremo og Sigbjørn Johnsen skal være aktuelle kandidater til styreledervervet i Hydro. Allerede nå styres flere av de tyngste selskapene på Oslo Børs av tidligere Ap-topper. Grete Faremo og Sigbjørn Johnsen skal være aktuelle kandidater til styreledervervet i Hydro. Allerede nå styres flere av de tyngste selskapene på Oslo Børs av tidligere Ap-topper. Harald Norvik er styreleder i Telenor, Sigbjørn Johnsen er styreleder i Cermaq, mens Rune Bjerke er konsernsjef i DnB Nor. Tidligere Ap-statsråd Gunnar Berge ble i sommer utnevnt som styreleder i Petoro.- Det er veldig påfallende når man plukker fra skapet alle tidligere statsråder. Det gir et inntrykk av at det er en form for politisk styring av store børsnoterte selskaper som ikke akkurat fremmer interessen hos utenlandske investorer, sier Per-Kristian Foss, nestleder i Høyre, til DN. liker ikke denne utviklingen. Dersom Faremo eller Johnsen blir valgt, vitner det om Ap på sitt gamle, mener Foss.