<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Bankene vil øke renten mer enn 25 punkter

Jan Andreassen i Terra Securities mener bankene nå vil smi mens jernet er varmt. - Dette er bra for bankene og grunnfondsseierne, sier sjeføkonomen til HegnarOnline etter dagens rentebeslutning.

    Publisert 26. sep. 2007 kl. 14.30
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord

    Terras sjeføkonom Jan Andreassen er ikke overrasket over dagens rentebeslutning i Norges Bank.- Det var veldig som ventet. De sier at utviklingen i Norge går i retning av fortsatt hyggelig økonomi. Det er vekst og økende inflasjon, men de åpner for at rentebanen kan bli nedjustert hvis problememe i internasjonal økonomi fortsetter å prege konjunkturbildet. Det er ingen helt klare tegn på at de vil senke rentebanen, men jeg opprettholder prognosen på at de vil gjøre det. De gir seg selv stor frihet til å legge helt ferske pronoser ved rentemøtet 31. oktober, sier Andreassen til HegnarOnline.- Var dagens beslutning korrekt?- I slike situasjoner er det viktig at sentralbanken holder stø kurs. Dette vil de tjene på ved senere kriser i kreditt- og valutamarkedene. Det er klart at nivået på norske renter over tid påvirkes av valutamarkedet og utviklingen i kredittmarkedet dersom den sterke kronen og manglende risikovilje i kredittmarkedene skulle bli varige trekk. - Vil dagens beslutning kunne få uheldige konsekvenser for Oslo Børs?- Nei. Jeg tror dette er bra for bankene og grunnfondsseierne. Jeg tror bankene vil benytte anledningen til å økte renten med mer enn 25 punkter. Dette er en hyggelig melding for alle som sitter med grunnfondsbevis, sier sjeføkonomen.