<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse er verdens mest korrupte land

Transparency International er ute med sin årlige liste. Dette er verdens mest korrupte land.

    Publisert 26. sep. 2007 kl. 11.56
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 118 ord

    Burma og Somalia topper listen over verdens mest korrupte land. Også Irak kommer dårlig ut på den årlige listen til Transparency International (TI).I likhet med tidligere år finner organisasjonen er sterk sammenheng mellom fattigdom og korrupsjon. Svært mange av landene hvor politikere og næringslivsledere regnes som de mest uærlige, har status som lavinntektsland.Danmark, Finland og New Zealand kommer best ut på listen som omfatter i alt 180 land. Men også i disse landene bør det gjøres mer for å bekjempe korrupsjon, særlig når det gjelder det private næringsliv, uttalte TIs styreleder Huguette Labelle da rapporten ble offentliggjort onsdag.Norge kommer på niende plass blant de beste, med samme poengsum som Canada, men etter både Danmark, Finland og Sverige. (©NTB)