<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IAEA vil ha atomfritt Midtøsten

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) vedtok torsdag en resolusjon som tar til orde for et atomfritt Midtøsten. Israel og USA stemte imot resolusjonen.

    Publisert 21. sep. 2007 kl. 06.00
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord

    53 av IAEAs medlemsland stemte for det egyptiske resolusjonsutkastet, 47 avsto fra å stemme og Israel og USA var alene om å stemme stemte imot. Samtlige EU-land avsto fra å stemme over resolusjonen om et atomvåpenfritt Midtøsten, med unntak av Irland som stemte for.Blant landene som stemte for resolusjonen var Iran, som av USA og andre anklages for å ville utvikle atomvåpen. Landets myndigheter nekter for at så er tilfelle.IAEA-resolusjonen er ikke bindende, men oppfordrer alle stater i Midtøsten til å avstå fra å utvikle, produsere, teste eller anskaffe atomvåpen, eller tillate at andre lagrer slike våpen på deres territorium.IAEA ber også innstendig verdens atommakter om å gjøre alt for å holde Midtøsten atomvåpenfritt. Israel er i dag det eneste landet i Midtøsten som har atomvåpen, selv om landets myndigheter konsekvent nekter å kommentere opplysninger om dette.Israels arabiske naboland hevder det israelske atomarsenalet truer freden og stabiliteten i regionen. (©NTB)