<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nei til EU

Nei-siden kan glede seg over en ny rekordmåling.

    Publisert 24. sep. 2007 kl. 06.30
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord

    52,5 prosent av norske velgere sier nei til EU. Ja-siden har støtte fra 35,6 prosent av velgerne, mens 11,9 prosent tilhører vet-ikke-gruppen. Det kommer fram i den månedlige EU-målingen Sentio har gjennomført for Nationen, Dagen og Klassekampen. 52,5 prosent av norske velgere sier nei til EU. Ja-siden har støtte fra 35,6 prosent av velgerne, mens 11,9 prosent tilhører vet-ikke-gruppen. Det kommer fram i den månedlige EU-målingen Sentio har gjennomført for Nationen, Dagen og Klassekampen. Målingen viser at velgergrupper som tidligere har hatt klart ja-flertall, nå har fått en overvekt av velgere som ville ha stemt nei til norsk EU-medlemskap hvis det var folkeavstemning i morgen. Blant menn er det nå 48 prosent som sier nei, mens 43 prosent sier ja.Oslo og de største byene har også vært ja-bastioner. I hovedstaden svarer nå 44 prosent av innbyggerne at de ville stemt nei i en ny EU-avstemning, mens 42 prosent ville ha stemt ja. Også blant partienes velgere er det massive forskyvninger over til nei-sida. Med unntak av Høyre er det nå flertall av nei-folk i samtlige partier fra Frp til RV.16,9 prosent skiller nå ja- og nei-sida. Til sammenligning var forskjellen 4,4 prosent ved EU-avstemningen i 1994. Avstanden ved folkeavstemningen i 1972 var 7 prosent. Tirsdag er det 35 år siden Norge sa nei til EU for første gang. (©NTB)