<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV-lederen svinger pisken over kritikere i eget parti

SV-leder Kristin Halvorsen er lut lei oppslag i mediene der partimedlemmer klager over nederlag i regjering. Ta kampen internt, befaler hun. Men hva om de ikke når frem internt da?

    Publisert 23. sep. 2007 kl. 08.32
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 226 ord

    Halvorsen gikk på SVs landsstyremøte i Oslo lørdag hardt ut mot det hun kalte «privatpraktiserende» SV-ere som svinger pisken over partiledelsen gjennom mediene.- Vi skal si fra høyt og tydelig internt, men vi vil ikke ha privatpraktiserende som flyr rundt med synspunkter vi kan ta opp på kammerset. Vi skal være ett lag, sa Halvorsen bestemt til landsstyret, i følge NTB.Dagen etter det elendige kommunevalget gikk SVs stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo ut i mediene med et krav om at miljøvernminister Helen Bjørnøy og kunnskapsminister Øystein Djupedal måtte skiftes ut. Men han følte seg ikke truffet av partilederens kritikk lørdag.- Nei. Hvis du spør stortingsgruppen, vil du høre at jeg kanskje er den som er tydeligst internt, sier Ballo til NTB.Fylkesleder i Sør-Trøndelag Ola Huke slo tilbake og sa at det kanskje er en grunn til at SV-ere rykker ut i mediene med kritikk av partiets ledelse og statsråder, nemlig at de ikke føler de når fram internt.- Når ledelsen føler den har et problem, må den forsøke å finne årsaken. Det nytter ikke bare å si at man ikke vil ha privatpraktiserende SV-ere. Ledelsen må bli mer lydhør, sier Huke til NTB.Feil signalSV-lederen brukte ellers det meste av sin landsstyretale til å banke inn budskapet om tydelighet i politikken. Hun mener SVs hovedproblem er at partiet ikke greier å tydeliggjøre hva partiet får til i regjering.(©NTB)