<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-blokade har kostet Cuba 500 milliarder

Cuba hevder at USAs 45 år lange blokade har kostet landet drøyt 500 milliarder kroner.

    Publisert 19. sep. 2007 kl. 06.01
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord

    Bare i 2006 påførte USAs blokade cubanerne nærmere 17 milliarder kroner i tap, sier utenriksminister Felipe Perez Roque. Tirsdag la Roque fram en 56 sider lang rapport om konsekvensene av blokaden, som ble innført av president John F. Kennedy i februar 1962. Bare i 2006 påførte USAs blokade cubanerne nærmere 17 milliarder kroner i tap, sier utenriksminister Felipe Perez Roque. Tirsdag la Roque fram en 56 sider lang rapport om konsekvensene av blokaden, som ble innført av president John F. Kennedy i februar 1962. Cubas regnestykke over hvor mye blokaden siden har kostet, bygger på anslag over hvor mye landet har tapt på å måtte kjøpe varer fra andre enn USA.Regnestykket inkluderer også tapte inntekter, blant annet som følge av at turister fra USA nektes å besøke landet. Stadig flere av de folkevalgte i Washington mener at blokaden av Cuba har vært feilslått, og mange mener også at den har rammet amerikansk næringsliv vel så hardt som cubanerne.Demokratenes håpefulle presidentkandidater Christopher Dodd og Barack Obama har lovet å henholdsvis oppheve og trappe ned blokaden om de får plass i Det hvite hus. (©NTB)