<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha kraftig utvidelse av Nato

Republikanernes håpefulle presidentkandidat Rudy Giuliani mener land som Israel, India, Australia og Japan bør bli Nato-medlemmer.

    Publisert 20. sep. 2007 kl. 06.36
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 118 ord

    Giuliani mener at NATO bør være en global forsvarsallianse og spille en større rolle i det amerikanerne kaller krigen mot internasjonal terrorisme.- Vi bør åpne for NATO-medlemskap for enhver stat som ønsker og som møter grunnleggende standarder for godt styresett, militær beredskap og globalt ansvar, uansett hvor de befinner seg, sa Giuliani da han onsdag talte til en gruppe konservative politikere i London, blant dem tidligere statsminister Margaret Thatcher.- Jeg mener at vi bør vurdere land som Australia, Singapore, India, Israel og Japan, og det er trolig en rekke andre som også kan settes på listen, sa han.Giuliani ligger fortsatt best an i kappløpet om å bli republikanernes kandidat i presidentvalget neste år, foran skuespilleren Fred Thompson. (©NTB)