<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dårlig hygiene på serveringssteder i hele landet

Nesten halvparten av serveringsstedene som Mattilsynet kontrollerte før jul fikk påvist mangler. Svært mange hadde dårlige rutiner for å sikre god hygiene, orden og renhold.

Publisert 10. jan. 2008
Oppdatert 15. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 80 ord
lead

Mattilsynet kontrollerte serveringssteder i hele landet i november og desember 2007. Til sammen ble 1.039 steder besøkt. Tilsynet avdekket mangler ved 491 av virksomhetene. De fleste manglene er knyttet til forhold som gjelder krav til personlig hygiene, orden og renhold.- Det er overraskende og bekymringsfullt at så mange som 47 prosent av virksomhetene ikke har styring med sentrale faktorer som påvirker mattryggheten, sier rådgiver Ellen Christine Sjølie i Mattilsynet.Kontrollen i 2007 var forhåndsomtalt både til bransjeorganisasjonene og i media. (©NTB)