<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hillary Clinton må bruke av egen formue

Pengene strømmer inn til Barack Obamas valgkamp, og rivalen Hillary Clinton ser nå ingen annen utvei enn å tære på formuen i håp om å vinne demokratenes nominasjonskamp.

  Publisert 7. feb. 2008 kl. 05.46
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 170 ord
  Scanpix / Scanpix

  Supertirsdag endte nærmest med dødt løp mellom Clinton og Obama, og det kostbare kappløpet om å kapre demokratenes gunst fortsetter.Obama mottok i januar hele 170 millioner kroner i bidrag til sin valgkamp, og han kan dermed satse tungt i de delstatene hvor det ennå ikke har vært holdt nominasjonsvalg.Hillary Clinton fikk bare inn drøyt 70 millioner kroner i januar, og fortalte onsdag at hun nå vil låne 25 millioner kroner til sin egen valgkamp.- Jeg har lånt valgkampen 5 millioner dollar av mine egne penger, sa Clinton.- Jeg låner dem disse pengene fordi jeg har sterk tro på denne valgkampen. Vi slo alle rekorder og samlet inn svært mye penger i januar, men motstanderen min greide å samle inn enda mer, sa Clinton.- Vi ønsker å være konkurransedyktige, noe vi også er. Resultatet i går viste hvor klok min investering er, la den tidligere førstedamen til.Clinton lanserer også en innsamlingskampanje på internett, der målet er å samle inn 3 millioner dollar, nærmere 17 millioner kroner, på tre dager. (©NTB)Foto: Scanpix