<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PST: Terrorister prøver å verve norsk ungdom

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser at terrornettverk nå aktivt forsøker å verve norsk ungdom til å bli med på terrorangrep i utlandet.

    Publisert 4. feb. 2008 kl. 05.27
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 221 ord

    - Vi har noen bekymringsmeldinger om eldre, manipulerende ekstreme islamister som her i landet forsøker å motivere ungdommer til å kunne delta i jihad-angrep i utlandet, sier PST-sjef Jørn Holme til Aftenposten.Han sier PST tar saken svært alvorlig. Holme vil ikke si noe nærmere om hvilke personer det dreier seg om, eller hvor mange det er snakk om.Holme vil heller ikke si noe om hvordan rekrutteringsforsøkene skjer, eller hvordan kontakt opprettes med norsk ungdom. Men han bekrefter at de som forsøker å verve, er fysisk til stede i Norge.Holme sier det ikke er noen alvorlig terrorfare her hjemme, og PST har derfor ikke endret trusselnivået.- Situasjonen er mye mer kompleks og sammensatt enn tidligere. Det er derfor viktig for PST å ha en dialog med hele det norske samfunnet om dette. Vi må engasjere gode motkrefter i lokalsamfunn og i ulike etniske miljøer, sier Holme.Han kritiserer samtidig politikere, journalister og politifolk som uttaler seg på en slik måte at norske muslimer føler seg stigmatisert i det norske samfunn.- I mer enn 90 prosent av terrorangrepene er jo muslimer ofrene. De med norsk etnisk bakgrunn må ikke stille andre krav til norske med annen etnisk bakgrunn. Det er ikke riktig å forlange at norske muslimer skal gå offentlig ut og ta avstand fra terrorisme. For det gjør de uansett, sier Holme. (©NTB)