<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Terra-kommune: Fire år er urealistisk

- Det er ikke realistisk for Hattfjelldal kommune å dekke inn Terra-tapet på fire år, sier ordfører Asgeir Almås i Terra-kommunen Hattfjelldal.

  Publisert 4. feb. 2008 kl. 16.12
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  OSLO 20071121:Ordfører i Hattfjelldal, Asgeir Almås, under pressekonferansen etter møtet med Terra Securities i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

  Kommunal- og regionaldepartementets besluttet mandag at Terra-kommunene som har tapt hundretalls millioner kroner på amerikanske obligasjoner, får fire år på seg til å dekke inn tapet.DispensasjonAlmås sier til NTB at departementets beslutning bygger på gjeldende regelverk.- I første omgang må departementet følge regelverket, men jeg har forhåpninger om å komme i en fornuftig dialog med departementet når Terra-kommunene 12. februar møter departementet for å drøfte situasjonen, sier Almås til NTB.Han sier departementet må gi en slags dispensasjon fra gjeldende regelverk og tidsfristen på fire år dersom kommunene skal makte å opprettholde et forsvarlig tjenestetilbud.Håper på dialogDepartementet har bedt fylkesmennene følge opp de berørte kommunene og påse at de kan opprettholde tjenestetilbudet på et forsvarlig nivå.- Departementet forutsetter en god dialog med fylkesmennene om dette og vil om nødvendig vurdere skjønnsrammene til de fylkesmannsembetene som saken berører, sier statsråd magnhild Meltveit Kleppa.Ordfører Petter Steen i Haugesund sier til NTB at han ikke ønsker å kommentere departementets tidsfrist nå, men han legger til at han håper på en god dialog med departementet på møtet 12. februar.Steen minner om at Haugesund så langt ikke har realisert noe tap på Terra-investeringen, men bare lidd «papirtap».Hattfjelldal, der Asgeir Almås er ordfører, har tapt 88 millioner på investeringene i amerikanske verdipapirer gjennom Terra Securities. (©NTB)