<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ti års fengsel for å ha drept kona

En mann er dømt til ti års fengsel for å ha kvalt kona si på Røa i Oslo 17. mars i fjor.

    Publisert 4. feb. 2008 kl. 17.02
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord

    Mannen har ikke erkjent straffskyld, men det var ham som kontaktet politiet samme dag og fortalte at han hadde tatt livet av sin kone.Både den tiltalte og hans ektefelle kom fra Sri Lanka til Norge i 2005.I utmålingen av lengden på straffen har retten lagt vekt på at mannen på drapstidspunktet må «antas å ha vært i sinnsmessig ulikevekt».Oslo tingrett peker også på at ektefellen ønsket å flytte fra mannen og ta ut separasjon.- I hans situasjon må dette ha påvirket ham nokså sterkt. I tillegg til dette må retten legge til grunn at han på drapstidspunktet visste at hans kone hadde et forhold til en annen mann. Retten vil likevel bemerke at det ikke kan legges noen stor vekt på slike personlige forhold i en sak som denne, heter det i dommen. (©NTB)