<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UD griper ikke inn i ambassadestrid

Utenriksdepartementet vil ikke blande seg inn i striden om plasseringen av den amerikanske ambassaden i Oslo.

    Publisert 1. feb. 2008 kl. 15.01
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 109 ord

    Statssekretær Raymond Johansen opplyser til NTB at UD har informert USAs Oslo-ambassadør om at saken behandles av de folkevalgte i hovedstaden.Torsdag gjorde den amerikanske ambassadøren, Benson K. Whitney, det klart at han misliker at politikerne blander seg inn i ambassadesaken. På en skarp måte ber han Norge oppfylle sine internasjonale forpliktelser.- Vi konstaterer - og for så vidt skjønner - at den amerikanske ambassadøren er bekymret over at prosessen med flytting av ambassaden trekker ut i tid. Men samtidig er vi veldig tydelige på at behandling av disse bygge- og reguleringsplanene er et kommunalt ansvar. Utenriksdepartementet spiller ingen rolle i behandlingen av den saken, sier Raymond Johansen til NTB.