<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verste laksefiske på 100 år

Fjorårets laksefiske i elver og sjø ble det magreste i manns minne.

    Publisert 2. feb. 2008 kl. 08.41
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord

    Innsiget av små- og mellomlaks tyder på at årets laksesesong kan bli enda verre. Nå vil Norske Lakseelver begrense alt sjølaksefiske.189.997 laks ble registrert tatt i elv og sjø i løpet av 2007.- Den samlete fangsten er den laveste som er registrert siden tidlig på nittenhundretallet, sier Finn Erlend Ødegaard, daglig leder i Norske Lakseelver, til Nationen.2007-resultatet er lavere enn den samlete fangsten i bunnåret 1997. Da ble det tatt 193.677 laks i elv og sjø, det laveste registrerte tallet på hele nittenhundretallet.Nå roper Ødegaard varsku. Presset på laksebestanden må dempes før det er for sent.- Vi mener det nå er nødvendig å begrense uttaket av laks både i sjø og elv i de neste årene. Helst bør sjølaksefisket få en lang pause med en økonomisk kompensasjon for denne yrkesgruppen, sier Ødegaard.Hvert år legger sportsfiskere i elevene i Norge igjen 1,3 milliarder kroner til grunneiere og andre aktører i næringen.- Tar vi ikke situasjonen på alvor nå, vil villaksefisket i elevene våre etter hvert være dødsdømt, understreker Ødegaard. (©NTB)