<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arthur C. Clarke er død

Science fiction-forfatteren Arthur C. Clarke døde onsdag på Sri Lanka.

    Publisert 19. mars 2008 kl. 05.09
    Oppdatert 19. mars 2008 klokken 05.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 103 ord

    Clarke døde etter å ha slitt med pusteproblemer. Han ble 90 år gammel.Han er mest kjent for å ha skrevet romanen «2001: A Space Odyssey» i 1968 og for siden å ha samarbeidet med Stanley Kubrick om den suksessfulle filmen som fulgte.Clarke har mottatt en rekke priser for flere av sine mer enn 100 bøker.Da forfatteren skulle adles i 1998 trykket avisen Sunday Mirror en sak der det ble hevdet at Clarke var pedofil. Clarke tilbakeviste påstandene, men ble likevel etterforsket av srilankiske myndigheter. Anklagene viste seg å være uten rot i virkeligheten, men Clarke ble ikke adlet før to år senere. (©NTB)