<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dronning Margrethe til Stavanger

Dronning Margrethe av Danmark besøker Stavanger den 12. april.

    Publisert 19. mars 2008 kl. 05.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 103 ord

    Dronningen besøker byen for å få med seg utstillingen «Slaget. Ryger på hærferd» på Arkeologisk museum, skriver Rogalands Avis.Gjenstandene som vises på utstillingen er utlånt av museets samarbeidspartner i Danmark, Moesgård museum i Århus og viser gjenstander fra rundt 200 år e.Kr. Da dro nemlig 1.000 menn fra Sør-Norge, inkludert ryger fra Rogaland på hærferd til Jylland i Danmark. Rygene tapte slaget mot danskene, som samlet inn alt krigsmateriellet fra taperne, og det er disse gjenstandene som nå stilles ut, melder aftenbladet.no.Etter besøket i Stavanger skal den danske dronningen til Oslo, der hun skal overvære åpningen av den nye operaen i Bjørvika. (©NTB)