<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere millioner streiker i Hellas

Flere millioner grekere deltok onsdag i en landsomfattende 24 timer lang streik for å protestere mot en planlagt pensjonsreform.

    Publisert 19. mars 2008 kl. 13.59
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 110 ord

    Streiken førte til at fly ble stående på bakken, skip ble liggende i havn og skoler, offentlige etater og banker ble stengt, opplyser greske fagorganisasjoner.Flere tusen mennesker marsjerte gjennom sentrum av Aten for å vise sin misnøye med pensjonsreformen.Eksperter mener dagens pensjonssystem vil falle sammen om 15 år dersom det ikke blir reformert, og loven skal etter planen endelig vedtas i nasjonalforsamlingen torsdag.Endringene vil først og fremst berøre kvinner, særlig arbeidende mødre, som hittil har kunnet gå av med pensjon tidligere og i enkelte tilfeller med full pensjon. Reformen slår sammen en rekke ulike støtteordninger, tilbyr goder for folk som vil bli lenger i arbeid og kutter mange spesialpensjoner. (©NTB)