<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Indisk testoppskytning

India gjennomførte søndag en test av en rakett som kan frakte atomvåpen, ifølge forsvarskilder.

    Publisert 23. mars 2008 kl. 17.35
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 97 ord

    New Delhi (NTB-AFP-DPA): India gjennomførte søndag en test av en rakett som kan frakte atomvåpen, ifølge forsvarskilder.Raketten av typen Agni-1 skal ha blitt skutt opp fra en øy utenfor delstaten Orissa. En tjenestemann, som ikke ønsker å bli navngitt, beskriver testen som vellykket.Agni-1 er rundt tolv meter høy, tolv tonn tung og i stand til å frakte konvensjonelle eller kjernefysiske stridshoder over 700 kilometer. «Agni» betyr «ild» på det gammelindiske språket sanskrit, og er også navnet på hinduenes ildgud.Atommaktene India og Pakistan var på randen av krig i 2002, som følge av striden om grenseområdet Kashmir. (©NTB)