<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

All time low for Labour

Det britiske arbeiderpartiet har nå lavere oppslutning enn på over 60 år.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 06.10
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  Jens Stoltenberg og Gordon Brown - Foto: Scanpix

  Labour får bare 23 prosent oppslutning på den siste YouGov-målingen, og har aldri vært lavere siden meningsmålingene startet i 1943.De konservative får 47 prosent på målingen, og opposisjonen ligger dermed an til brakseier ved neste valg, skriver The Daily Telegraph.Statsminister Gordon Brown trenger rett nok ikke holde valg før i mai 2010, men virker i dag sjanseløs i kampen mot Toryenes leder David Cameron.Tre av fire spurte sier at de er misfornøyde med Browns regjering, og bare 15 prosent av britene mener at statsministeren gjør en god jobb.Økonomisk stagnasjon, høy pris på drivstoff og matvarer, og en mislykket skattereform, bidrar til misnøyen med Browns regjering.Brown opplever samtidig økende murring i Labours rekker, der flere kritikere har gitt ham frist til landsmøtet i september med å snu utviklingen. (©NTB)