<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fallende oljepris sendte Wall Street opp

Et kraftig fall i oljeprisen sendte USA-børsene opp tirsdag kveld. Teknologisektoren ledet an.

  Publisert 27. mai 2008 kl. 22.51
  Oppdatert 27. mai 2008 klokken 22.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord
  Foto: Scanpix

  Fallende oljepriser bidro til oppgang på Wall Street i kveld. Oljeprisen falt 2,5 prosent. S&P 500 steg 0,7 prosent til 1.385,35 poeng, mens Dow Jones Industrial Average kunne vise til en oppgang på 0,6 prosent til 12.548,35. Nasdaq Composite-indeksen endte opp 1,5 prsoent til 2.481,24 poeng. To aksjer steg for hver som falt på New York Stock Exchange.Teknologiselskapet Novellus Systems Inc. steg etter at RBC Capital Markets gikk ut med spådommer om at selskapet vil legge frem bedre tall enn analytikerne har ventet. Darden Restaurants Inc., eier av Olive Garden-kjeden, opplevde den største oppgangen siden 1. april etter at Merrill Lynch & Co. gikk ut med en kjøpsanbefaling, melder Bloomberg.Lennar Corp. og de andre byggeselskapene hadde en god dag etter at det ble sluppet tall som viser at salget av nye boliger øker overraskende.Teknologi-sektoren steg 1,9 prosent. Eksempelvis steg IBM 2,5 prosent og Google tre prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.