<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Heves renten onsdag?

Her er DnB NOR Markets' spådommer før onsdagens rentemøte i Norges Bank.

  Publisert 26. mai 2008 kl. 10.18
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 169 ord
  Foto: iStockPhoto.com

  Onsdag er det igjen rentemøte i Norges Bank. Oljeprisen kommer nok ikke til å bli det mest sentrale ved rentemøtet, tror DnB NOR Markets.- Først og fremst tror vi at de svake BNP-tallene for første kvartal vil bli grundig diskutert: De viste nok et større konjunkturomslag enn hva Norges Bank hadde ventet. På den andre siden har inflasjonen vært noe høyere enn hva Norges Bank anslo i forrige pengepolitiske rapport. Samlet gjør dette at vi holder på at renten ikke blir endret ved dette møtet. Det er også hva Norges Bank har tidligere signalisert, og det samme som de fleste analytikere ser for seg, skriver meglerhuset i dagens morgenrapport.Flere analytikere venter imidlertid en heving ved rentemøtet i juni.- Vi tror ikke det kommer noen heving da heller. Signaler på hvem som vil få rett, kan komme ved dette møtet. Dersom Norges Bank planlegger å heve renten i juni, vil de nok si at de har vurdert som et alternativ å heve renten ved dette møtet, skriver DnB NOR Markets.